Op 1 maart 1979 werden de aandelen van de N.V. Verenigde Cultuur Maatschappijen door de Gebroeders Jamin verkocht aan R. P.G.A. van Alen. Op die dag werden René Peter Gustaaf Albert van Alen en zoon Armand van Alen benoemd tot directeur. De VCM N.V. bezit de volgende plantages, allen gelegen aan de rechteroever van de Commewijnerivier, in het district Commewijne. Totaal 5600 hectare groot (met uitzondering van 203 hectare van de Resolutie plantage):

 1. Resolutie
 2. Leyerdorp
 3. Andreasgift
 4. Pieterszorg (Parwah)
 5. Einde Rust
 6. Lust tot Rust
 7. Rust en Werk (Setu Wérek)
 8. Johannesburg (Lasmboreg)
 9. Maasstroom (Mastrong)
 10. Berlijn (Barlin)
 11. Elisabethshoop (Kaliyansi)
 12. Nut en Schadelijk (Herendijk)

Er werken rond de 82 werknemers op de plantages van de N.V.VCM. 32 daarvan wonen in het dorp te Rust en Werk en 50 komen dagelijks naar hun werk met de passagiersboot van Mariënburg of Leonsberg naar Rust en Werk of naar Nut en Schadelijk (Herendijk).

Roeping en visie van de Maatschappij:

De maatschappij heeft tot doel zaken in en buiten Suriname te ontwikkelen, haar producten te verkopen en verder alles wat hiermee in de wijdste zin des woord is verbonden, alsmede alles wat ten bate van de maatschappij is, waaronder deelname in gelijksoortige bedrijven met dezelfde doelen, en ook deelname in elke tak van bedrijf waartoe een firma met beperkte aansprakelijkheid in Suriname gemachtigd is.

De leiding van de N.V.VCM:

Algemeen directeur: Mr. Armand van Alen
Technisch directeur: Rene Armand van Alen.
Commercieel directeur: John Peter van Alen.
Management team: Carl van Dijk, Roy Tsai en Mariette van Dijk